Is de nieuwe Zero SR/F een gamechanger?

Vandaag, 26 februari 2019, was de onthulling van de nieuwe Zero SR/F voor dealers uit heel Europa. Motorenleasen.nl mocht daar gelukkig bij zijn. De Zero SR/F is een volledig nieuwe elektrische motor en vanaf nu te bestellen.

De SR/F levert 190 Nm koppel met een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 3,5 seconden. Met een eenvoudige draai aan het gas leveren de nieuwe ZF75-10 motor en de ZF14.4 lithium-ionaccu toonaangevende prestaties en efficiëntie.

ZF14.4 ACCUPACK

De ZF14.4 lithium-ionaccu maakt de SR/F geschikt voor een maximaal rijbereik van 320 km. Het toonaangevende vermogen en de energiedichtheid van de accu in combinatie met een aluminium koellichaambehuizing en warmte-interface, zorgen voor consistente celkoeling en maximale prestaties van de aandrijflijn op lange termijn. Het maximale rijbereik in de stad wordt bereikt met gebruik van de Power Tank van Zero Motorcycles, beschikbaar in de herfst van 2019.

ZF75-10 MOTOR

De ZF75-10 motor levert 190 Nm koppel en 110 pk, waardoor de SR/F moeiteloos een topsnelheid van 200 km/u behaalt. Met de befaamde interne permanente magneet-borstelloze architectuur en een passief luchtgekoeld compact ontwerp biedt Zero Motorcycles toonaangevende prestaties en efficiëntie.

RAPID CHARGE SYSTEM

Met het geheel nieuwe schaalbare Rapid Charge System kan de motorfiets worden geconfigureerd voor 3 kW, 6 kW, 9 kW of 12 kW aan een standaard laadmodus 2 oplaadstation. Het SR/F Rapid Charge System kan laden met 61 km per uur opladen op 3 kW, 122 km op 6 kW en 246 km op 12 kW, waardoor het accupack in 1 uur kan worden opgeladen tot 95% van de capaciteit.

POWER PIVOT

Het zelf ontwikkelde concentrische ontwerp van motor- en achterbrug-draaipunt zorgt voor de optimale architectuur om een constante spanning van de aandrijfriem en een maximaal koppel aan het achterwiel te garanderen. Een speciaal ontworpen achterbrug-draaipunt met grote lager biedt voldoende ruimte voor de krachtige motor, terwijl de slanke taille van het chassis de ergonomie van de rijder en de wendbaarheid van de motorfiets verbetert.

De Zero SR/F is nu al te bestellen en verkrijgbaar vanaf € 21.420,- inclusief BTW en inclusief een EU stopcontactadapter. De Zero SR/F is middels Financial Lease te rijden voor een bedrag van € 239,- per maand. De zakelijke rijder kan ook nog eens gebruik maken van 28% investeringsaftrek, 36% milieu-investeringsaftrek (MIA) en 21% BTW-aftrek. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden. Als ondernemer zou je haast gek zijn als je geen Zero SR/F gaat rijden.

Bel mij terug