Steeds meer mensen kiezen ervoor om het motorrijbewijs toe te voegen aan de verzameling van rijbewijzen. Dat is natuurlijk een goede zaak. Filevorming in de spits is een grote ergenis. Als meer mensen op de motor naar hun werk rijden zouden er automatisch minder files zijn. Teveel motorrijders is ook niet goed trouwens, dan krijg je een file aan motoren. Als motorrijder heb je wel het voordeel dat je tussen de file door kan rijden. Doe dit uiteraard wel voorzichtig. Niet iedere automobilist zit te wachten op een motorrijder die “voordringt”.  Daarnaast zijn er nog veel automobilisten die tijdens het filerijden meer op het scherm van de telefoon letten dan op de weg en de overige weggebruikers.

 

 

Kan je iedere motor op de zaak leasen?

In principe kan je iedere motor met een kenteken leasen op de zaak. Er zijn wel een aantal restricties als het gaat om de leeftijd van de motor. Aan het eind van de leaseovereenkomst mag de motor in de meeste gevallen niet ouder zijn dan 10 jaar. Dus als je bij aanvang van de leaseovereenkomst een motor van 5 jaar oud aanschaft dan kan er nog een leaseovereenkomst van 60 maanden worden afgesloten. Is de motor 4 jaar oud dan kan er in sommige gevallen een leaseovereenkomst van 72 maanden afgesloten worden. Een uitzondering voor deze regel geldt voor het merk Harley-Davidson. Financieringsmaatschappijen stellen dat motoren van Harley-Davidson na verloop van tijd hun waarde vasthouden. Hierdoor is het acceptatiebeleid voor dit merk ruimer qua leeftijd. MotorenLeasen.nl heeft vele klanten geholpen met de Financial Lease van Harley-Davidson motoren van 20 jaar of ouder.

Kan ik zomaar iedere Harley-Davidson op de zaak leasen?

Om een Harley-Davidson van bijvoorbeeld 15 jaar oud op de zaak te leasen middels Financial Lease dient er wel wat extra informatie aan de financieringsmaatschappij verstrekt te worden. Zo zien zij graag een taxatierapport van een officiele taxateur waarin is vastgestel dat de waarde van Harley-Davidson klopt. Voor de rest is het acceptatiebeleid hetzelfde.

De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers

Om een motor op de zaak te kunnen leasen moet je als ondernemer ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Er zijn grenzen verbonden aan wat je als startende ondernemer kan leasen. Geen enkele financieringsmaatschappij zal een goedkeuring geven aan een startende ondernemer die € 30.000,00 wil financieren voor een Harley-Davidson. Een startende ondernemer zal naast de btw in de meeste gevallen een aanbetaling moeten doen van 25% van de aanschafwaarde exclusief btw. Een motor van de zaak wordt wel vaak gezien als een luxe en zal niet voor iedere startende ondernemer worden goedgekeurd. We kunnen het wel altijd poberen. Waar moet je rekening mee houden:

  • je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
  • een starter dient een aanbetaling te doen van 25% exclusief de btw
  • wees reel met wat je als starter kan betalen

Is een elektrische motor interessant voor ondernemers?

Daar kunnen we heel kort over zijn: JA. Een elektrische motor is super interessant voor ondernemers. Net als bij elektrische auto’s geeft de overheid een extra stimulans aan ondernemers wanneer zij een elektrische auto op de zaak registreren.  Bij een brandstof motor kan je als ondernemer investeringsaftrek toepassen maar bij de aanschaf of Financial Lease van een elektrische motor kom je ook in aanmerking voor de MIA van 13,5%. Bij een elektrische motor betaal je ook geen houderschapsbelasting. Daarnaast is het onderhoud erg voordelig voor elektrische motoren. Er zijn al heel wat elektrische motormerken op de markt, waaronder Zero Motorcycles. Zelfs Harley-Davidson komt binnenkort met de LiveWire.

Wil jij weten of de door jou gekozen motor in lease opgenomen kan worden neem dan contact met ons op via 030-320 0242 of stuur een e-mail naar info@motorenleasen.nl.

 

 

 

Bel mij terug