Dat je als ondernemer een auto van de zaak kunt rijden is bekend bij iedereen. MotorenLeasen.nl heeft er ook aan bijgedragen dat ondernemers bekend worden met een motor van de zaak. Je kunt deze kopen maar natuurlijk ook leasen. Het rijden van een motor op de zaak is natuurlijk erg leuk maar heeft daarnaast nog veel meer voordelen:

  • Met een motor ben je sneller op de plaats van bestemming;
  • Een motor kan je overal parkeren, ook in de stad, voor de deur bij je afspraak;
  • Met een motor heb je geen last van vervelende files;
  • Een motor is voordeliger in vele opzichten;
  • Het is fiscaal aantrekkelijker dan een auto van de zaak.

Met een motor ben je sneller op de plaats van bestemming

Met een motor verplaats je jezelf sneller door het verkeer. Je hoeft niet helemaal naar de parkeergarage te lopen om je motor te pakken. Je motor staat namelijk gewoon voor de deur geparkeerd of in je schuur. Motorpak aan en gaan.

Een motor kan je overal parkeren

In veel gemeentes wordt het gedoogd dat een motor op de stoep wordt geparkeerd. Het is dan belangrijk dat je de motor wel zo parkeert dat deze niet in de weg staat voor voetgangers, kinderwagens en rolstoelen. De andere gebruikers dienen ook gebruik te kunnen maken van de stoep. Veroorzaakt het parkeren van een motor op de stoep wel overlast dan kan je daar een boete van € 50,00 voor krijgen. Een motor zet je dus gewoon netjes bij je afspraak voor de deur. Je hoeft dan niet op zoek naar een parkeervak.

Met een motor heb je geen last van vervelende files

Het wordt steeds drukker op de weg. Er rijden steeds meer auto’s in ons kleine land en dat geeft een enorme filedruk. Met een motor sluit je niet achteraan in de file maar rijdt je er rustig tussendoor. Het is wel verstandig om dit op een rustige manier te doen. Op een motor ben je veel kwetsbaarder dan in een auto. Niet alle weggebruikers houden er rekening mee dat er motorrijders tussen de file doorrijden.

Een motor is voordeliger in vele opzichten

Een motor is voordeliger dan een auto. Het begint al bij de aanschaf van een motor. Een nieuwe motor kun je al kopen vanaf € 6.000,00. Zie daar maar eens een goede auto voor te vinden. Daarnaast is de houderschapsbelasting en de verzekering een stuk goedkoper. Tevens is het onderhoud aan een motor goedkoper dan aan een auto. Dit ligt natuurlijk ook aan het rijgedrag van de berijder. Een groot voordeel van het registreren van een motor op de zaak is dat de ondernemer investeringsaftrek (28%) kan genieten net zoals bij een bedrijfsauto van de zaak.

Het is fiscaal aantrekkelijker dan een auto van de zaak

Het hebben van een motor op de zaak is fiscaal veel aantrekkelijker dan het hebben van een auto van de zaak. Voor een auto van de zaak die je ook in privé gebruikt dien je een percentage aan bijtelling te betalen. Voor een motor van de zaak geldt deze bijtellingsregeling niet. Rijdt je een motor van de zaak ook privé dan betaal je de kilometerkostprijs maal de gereden kilometers van privé aan de zaak. Daarnaast vertelden wij hierboven al dat je bij een motor van de zaak investeringsaftrek kan genieten van 28% van de aanschafwaarde exclusief btw van de motor. Ga je een elektrische motor van de zaak rijden dan kan je ook gebruik maken van de MIA, de milieu-investeringsaftrek van 36%.

Bel mij terug