fbpx

Veelgestelde vragen

Direct antwoord op al je vragen. Heb je een vraag? Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Financial Lease van een motor op de zaak, misschien is jouw vraag al eerder gesteld. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan dan kan je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen via het contactformulier.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een (zakelijke) lening, voor een object, op je bedrijf met of zonder slottermijn. In het termijnbedrag zit een rente- en een aflossingscomponent.

Kan ik over de leasetermijn BTW terugvorderen?

Nee, dat is niet mogelijk. Omdat je bij aanschaf van de motor het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen is het niet mogelijk nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terug te vorderen. De maandelijkse leasebedrag is dus vrij van BTW.

Ik heb ergens anders een motor gezien. Kan ik deze ook via jullie financial leasen?

Ja, dat kan! Heb je een motor gezien bij een dealer of op internet? MotorenLeasen.nl kan een financial lease voor je bemiddelen. Je bent vrij om te kiezen waar je de motor wilt financieren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik tussentijds mijn leaseovereenkomst openbreken?

Ja, je kan de leaseovereenkomst tussentijds openbreken en een nieuw contract afsluiten. Het openstaand saldo van het lopende contract zal ingelost worden met de nieuwe overeenkomst. 

Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief BTW

Omdat bij financial lease de motor aan de onderneming wordt gefactureerd kan je in de meeste gevallen direct de BTW bij de eerstvolgende  aangifte terugvorderen. Je betaalt de BTW dus vooraf, net zoals bij de rest van je zakelijke uitgaven. Indien je geen BTW kan terugvorderen van de Belastingdienst bestaat er de mogelijkheid de BTW over de aanschafprijs mee te financieren in de overeenkomst

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Brengt MotorenLeasen.nl administratiekosten in rekening?

Nee, MotorenLeasen.nl brengt geen administratiekosten in rekening. Het doen van een aanvraag is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Dit in tegenstelling tot veel andere intermediairs.

Wat is de slottermijn bij Financial Lease

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van je leaseovereenkomst. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd geen aflossing. Je betaalt de slottermijn samen met de laatste maandtermijn en kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de verwachte economische restwaarde van de motor na afloop van de leaseovereenkomst.

Kan ik een brommer leasen?

Nee, u kunt geen brommer bij ons leasen. MotorenLeasen.nl bemiddelt in de Financial Lease van motoren voor ondernemers. Met de lease van een brommer kunnen wij u helaas niet helpen.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij financial lease?

Nee, financial lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. De autoverzekering kan wel afgesloten worden via MotorenLeasen.nl.

Ben ik bij financial lease eigenaar van de motor?

Jij bent als klant (lessee) economisch eigenaar van de motor. De motor wordt door de leverancier aan jouw onderneming gefactureerd en het kenteken wordt op jouw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de motor. Na betaling van alle maandtermijn gaat ook het juridisch eigendom aan jou over.

Kan ik als startend ondernemer ook over een financial lease overeenkomst beschikken?

Ja, bij startende ondernemers vragen wij om een extra aanbetaling naast de BTW. Neem hiervoor contact met ons op om dit te bespreken.

Welke informatie hebben jullie nodig voor het aanvragen van een financial lease?

Om je aanvraag te behandelen hebben wij het kvk-nummer van jouw onderneming nodig, de gegevens van de motor welke je wenst te leasen. Afhankelijk van het onderpand, hoogte van het te financieren bedrag en eventuele aanbetaling kunnen de meest recente jaarcijfers nodig zijn.

Kan ik als particulier ook gebruik maken van financial lease?

Het product financial lease is uitsluitend voor de zakelijke markt, voor de mogelijkheden tot een particuliere financiering kunt u contact met ons opnemen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een financial lease aan te vragen?

Om een motor te kunnen leasen dien je ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK).

Wat is een drie-partijenovereenkomst?

Een Financial Lease overeenkomst is in de meeste gevallen een drie-partijenovereenkomst. Dit houdt in dat de opgestelde leaseovereenkomst door drie partijen wordt ondertekend. Deze drie partijen zijn: de klant (lessee), de leverancier (dealer) en de financieringsmaatschappij (lessor).

Kan ik de motor prive tenaamstellen?

Ja, dit is mogelijk. Je moet dan wel prive meetekenen op de leaseovereenkomst. Mocht je hiervoor willen kiezen houdt er dan rekening mee dat je geen BTW kan terugvorderen van de Belastingdienst. Daarnaast vervallen alle fiscale voordelen van een motor op de zaak. Je moet dit dus niet willen.

Mijn vraag staat er niet bij

Wij willen al jouw vragen zo goed en uitgebreid mogelijk beantwoorden. Staat jouw vraag echter nog niet tussen onze veelgestelde vragen, dan kan je deze natuurlijk altijd via het contactformulier aan ons stellen. Wij streven ernaar alle vragen binnen 2 uur inhoudelijk te behandelen.

10 + 5 =