Veel gestelde vragen

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een (zakelijke) lening, voor een object, op uw bedrijf met of zonder slottermijn. In het termijnbedrag zit een rente- en een aflossingscomponent.

Met welke financieringsmaatschappijen werken jullie samen?

Wij werken samen met de grootste financieringsmaatschappijen van Nederland, waaronder Alpha Credit Nederland, Findio voor Auto, Volkswagenbank, Santander, AutoLeaseCompany.

Kan ik over de leasetermijn BTW terugvorderen?

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Ik heb ergens anders een motor gezien. Kan ik deze ook via jullie financial leasen?

Ja, dat kan! Heeft u een motor gezien bij een dealer of op internet? In de meeste gevallen kan MotorenLeasen.nl een financial lease voor u bemiddelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik tussentijds mijn leaseovereenkomst openbreken?

Ja, u kunt tussentijds uw leaseovereenkomst openbreken en een nieuw contract afsluiten.

Kan ik een financial lease afsluiten met een negatieve BKR codering?

Wanneer u een negatieve BKR codering heeft zijn er in sommige gevallen nog mogelijkheden, neem hiervoor even contact op met ons.

Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief BTW

Omdat bij financial lease de motor aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus vooraf, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Staan de maandelijske termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.

Brengt MotorenLeasen.nl administratiekosten in rekening?

Nee, MotorenLeasen.nl brengt geen administratiekosten in rekening. Het doen van een aanvraag is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Dit in tegenstelling tot veel andere intermediairs.

Wat zijn de voordelen van financial lease t.o.v. operational lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus. Financial lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Tevens is financial lease veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

Wat is de slottermijn bij Financial Lease

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij financial lease?

Nee, financial lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. De autoverzekering kan wel afgesloten worden via MotorenLeasen.nl.

Ben ik bij financial lease eigenaar van de motor?

U bent economisch eigenaar van de motor. De motor wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de motor. Na betaling van alle maandtermijn gaat ook het juridisch eigendom aan u over.

Kan ik als startend ondernemer ook over een financial lease overeenkomst beschikken?

Ja, bij startende ondernemers vragen wij om een extra aanbetaling naast de BTW. Neem hiervoor contact met ons op om dit te bespreken.

Welke informatie hebben jullie nodig voor het aanvragen van een financial lease?

Om uw aanvraag te behandelen hebben wij het kvk-nummer van uw onderneming nodig, de gegevens van de motor welke u wilt leasen. Afhankelijk van het onderpand en de aanbetaling kunnen de meest recente jaarcijfers nodig zijn.

Kan ik als particulier ook gebruik maken van financial lease?

Het product financial lease is uitsluitend voor de zakelijke markt, voor de mogelijkheden tot een particuliere financiering kunt u contact met ons opnemen.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een financial lease aan te vragen?

Om een motor te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK).

Mijn vraag staat er niet bij

Wij willen al uw vragen zo goed en uitgebreid mogelijk beantwoorden. Staat uw vraag echter nog niet tussen onze veelgestelde vragen, dan kunt u deze natuurlijk altijd via het contactformulier aan ons stellen. Wij streven ernaar alle vragen binnen 2 uur inhoudelijk te behandelen.

13 + 3 =