Op vakantie met je motor

Wat moet je meenemen?

Vrijer dan dit wordt het niet. Jij, samen met je motor, rijdend door mooie landschappen op flinke snelheid, even weg van vrouw en kinderen. Klinkt goed toch? Dachten wij ook. We geven je wat basis inpak en meeneem tips voor als je op motorvakantie wilt.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een motor hebt. Heb je geen motor, maar wel je motorrijbewijs? Er zijn erg veel zaken die motors verhuren. Zoek in Google naar een zaak bij jou in de buurt. Bedenk of je de motor reis compleet wilt maken en wilt gaan kamperen of dat je wilt overnachten in een hotel. Het scheelt in bagage als je in een hotel verblijft, maar dit is lang niet zo spectaculair en mannelijk als kamperen.

Bagage meenemen
Hoe ga je je bagage meenemen? Een tanktas is sowieso altijd een goed idee. Het woord zegt het al het is een tas die je op je tank vastzet. Dit gebeurt meestal met magneten of met haken. In de tanktas kun je waardevolle spullen of dingen die je snel bij de hand wilt hebben opbergen. Denk aan reisgidsen, papieren, fototoestel, je telefoon, eten, lees- of zonnebril en pennen bijvoorbeeld. Voor de rest van je bagage kun je kiezen uit meerdere opties om deze mee te nemen. Je kunt aan de zijkanten van je motor tassen of koffers bevestigen. Maar je kunt er ook voor kiezen om achterop je motor bagagerollen of een topkoffer te zetten. Bekijk wat handig is voor jouw motor.

motor-3

Kledingkast
Als je op motorvakantie gaat geven we je deze tip: neem zo weinig mogelijk mee! En aangezien je toch al op een mannelijke vakantie gaat maakt het ook niet uit dat je meerdere dagen dezelfde kleding draagt. Denk bij het inpakken van je kleding aan het klimaat waar je heen gaat rijden. In Italië is het over het algemeen best warm, maar rijd je hoog de bergen in dan wordt het kouder en vochtiger. Een regenpak houdt de kou en regen goed buiten en is klein te verpakken, ideaal dus om mee te nemen! Vergeet ook niet een trui of fleece jack mee te nemen tijdens je motorvakantie, dit kan in de avond vooral erg handig zijn. Als je je wandelschoenen als motorlaarzen aan trekt hoef je in principe alleen nog slippers mee te nemen voor op de camping of voor op een mooi strand. Scheelt weer in het inpakken van extra schoenen en slippers zijn plat en licht. Neem wat ondergoed, een extra t-shirt, een handdoek, een droge broek en zwemspullen mee en klaar is je garderobe voor tijdens je motorvakantie.

Meenemen
Dan de praktische dingen om in te pakken. Neem een kleine gereedschapskit mee om onderweg niet compleet voor verassingen te komen te staan. Of, als je niet zo’n handige Harry bent, neem een taalgids mee om jezelf verstaanbaar te maken bij een garage. Neem ook een zaklamp mee of iets kleins dat licht geeft. Zo kun je in je tent de weg vinden en nog even een boekje lezen of de kaart bekijken in het donker. Ook is een EHBO kitje niet geheel onbelangrijk om mee te nemen tijdens je reis met de motor. Vergeet niet een tandenborstel, tandpasta, doucheproducten in mini formaat, een beetje afwas- en wasmiddel, lucifers, je paspoort, rijbewijs, geld en ziektekostenverzekering mee te nemen. Niet geheel onbelangrijk.

Kokkerellen
Ben je van plan om voor jezelf de chef-kok uit te hangen en makkelijk maar ontzettend lekker te gaan koken, dan heb je kookspullen nodig. Neem een gasbrandertje mee, één of twee pannetjes, een beker, een bord, bestek, een klein kruidenbusje en instantkoffie. Berg dit allemaal bij elkaar op. Het is ook slim om alvast een paar ingrediënten mee te nemen voor als je geen supermarkt kunt vinden of voor als ze al gesloten zijn.

motor-4

Slaapplek
Dan nu misschien wel het belangrijkste wat je mee moet nemen tijdens je motor reis: een tunnel of koepel tent, matje en slaapzak. Bij kampeerwinkels zijn handige zakken te koop waarmee je alles zo klein mogelijk kunt verpakken.
Als je eenmaal ergens een gave plek hebt gevonden om te overnachten zorg dan dat je je motor vast kunt zetten. Neem een kettingslot mee waarmee je hem aan bijvoorbeeld een boom kunt vastzetten. Neem ook een schoteltje mee waar je de standaard van je motor op kunt zetten zodat hij niet in de drassige grond zakt. Deze schoteltjes worden in motorzaken verkocht. Een letterlijke lifesaver: zet je motor niet pal naast je tent neer. Als je motor ’s nachts op zijn standaard toch in de grond zakt kan deze op je vallen en dan is het einde motorvakantie.

Gaan!
Het enige wat jij nog hoeft te doen is een mooie route uitstippelen of in ieder geval een bestemming te kiezen, en rijden maar! Kies bijvoorbeeld voor een motorvakantie in Duitsland voor mooie bergen, heuvels en prachtige omgevingen. Je kunt ook op motorvakantie gaan naar Spanje of Frankrijk voor wat warmer weer.

Bel mij terug