Met wie krijg je te maken bij de lease van een motor?

Als je als ondernemer een motor op de zaak wilt leasen zijn er verschillende partijen waar je mee te maken krijgt. In deze blog vertellen wij met wie je te maken krijgt en wat je kunt verwachten.

Een ondernemer die een motor op de zaak least is een slimme ondernemer. Een motor op de zaak is namelijk veel voordeliger dan een auto op de zaak en daarnaast natuurlijk ook veel stoerder. Over de voordelen van het zakelijk motorrijden hebben we eerder al verteld.

Er zijn een aantal partijen waar je mee te maken kan krijgen bij het leasen van een motor op de zaak. Dit zijn de volgende partijen:

  • De leverancier
  • De intermediair
  • Een financieringsmaatschappij

De leverancier

De leverancier is de instantie die de motor aan jou levert. Als je als ondernemer een motor op de zaak wilt leasen is het verplicht dat je de motor aanschaft bij een onderneming. Voor het opstellen van de leaseovereenkomst is namelijk een factuur nodig. Daarnaast wil jij als ondernemer profiteren van de fiscale voordelen (BTW- en investeringsaftrek) van een motor op de zaak en heb je dus een factuur nodig voor je eigen administratie. Het bedrijf die de motor aan jou verkoopt hoeft geen motordealer te zijn maar het natuurlijk wel aan te raden om de motor daar te kopen. Zo weet een motordealer meer te vertellen over de historie van de motor en geeft een dealer in de meeste gevallen een paar maanden garantie of kan je die er extra bijkopen.

Koop je de motor niet bij een motordealer dan zou het natuurlijk heel erg vervelend zijn wanneer je aangeschafte motor niet goed blijkt te zijn. Bij Financial Lease betaal je namelijk voor een van tevoren afgesproken termijn maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. 

De intermediair

De intermediair, ook wel tussenpersoon genoemd, is de schakel tussen jou als ondernemer, de leverancier en de financieringsmaatschappij. Een goede intermediair neemt jou de gehele afhandeling van de leaseovereenkomst uit handen. MotorenLeasen.nl treedt ook op als intermediair. Het voordeel van een intermediair is dat zij merk- en bankonafhankelijk is. De intermediair vergelijkt de aanbiedingen van verschillende financieringsmaatschappijen met elkaar en zorgt voor de beste deal richting de klant. Ook na het sluiten van de leaseovereenkomst blijft de intermediair jouw eerste aanspreekpunt. Lees hier meer over op deze pagina

De financieringsmaatschappij

De financieringsmaatschappij is de partij die er uiteindelijk voor zorgt dat jouw motor aan de leverancier wordt betaald. De financieringsmaatschappij zal jouw aanvraag in behandeling nemen en een creditcheck uitvoeren op jouw onderneming. Bij een eenmanszaak en een VOF wordt tevens een toetsing gedaan bij het BKR. Na het afsluiten van de leaseovereenkomst zal de financieringsmaatschappij de overeengekomen maandtermijn maandelijks incasseren. 

Heeft u een suggestie of wilt u iets vragen?

Stuur ons een e-mail en wij reageren tijdens kantooruren binnen 2 uur