Dit betaal je voor de allereerste elektrische Harley-Davidson

Harley-Davidson gaat deze zomer zijn allereerste elektrische motor lanceren. Die gaat – zoals verwacht – nogal wat geld kosten. De volledig elektrische LiveWire – die in 3.5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaat – is te koop voor 29.799 dollar en is nu te reserveren. 

Dat maakte Harley Davidson bekend tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De LiveWire, die al jaren in ontwikkeling is, is volgens het bedrijf de prijs waard door de performance én connectiviteit van de motorfiets. Zo is hij verbonden met je smartphone, zodat je altijd de locatie, status en aankomende onderhoudsbeurten van je motor binnenkrijgt op de telefoon. Ook als iemand het gevaarte steelt is er geen paniek. Via ingebouwde gps kan men het apparaat volgen.

Er is ook aan de snelheidsduivel gedacht: de LiveWire maakt een ‘futuristisch’ geluid tijdens het accelereren. Er is één nadeel aan het hele pakket: het bereik. Met een volle accu rijdt de LiveWire ongeveer 177 kilometer op stedelijke wegen. Meer dan genoeg voor veel forensen, maar als je kijkt naar de concurrentie, zijn daar motorfietsen te vinden met een bereik van bijna 250 kilometer.

Wie dus een LiveWire wil, moet de portemonnee trekken voor de kracht, technologie en stoere uitstraling van de motorfiets.

Wil jij een Harley-Davidson leasen? Klik dan hier.

Bron: AD.nl

Bel mij terug