Het leasen van een motor op de zaak hoeft niet duur te zijn, integendeel zelfs. Voor nog geen €80,- per maand kan je een motor op de zaak rijden middels Financial Lease. Dit betreft een willekeurige motor met een aanschafprijs van €5.000,- exclusief btw, een looptijd van 60 maanden en een slottermijn van €1.500,-.

De minimale aanschafprijs van de motor bij Financial Lease bedraagt €5.000,- exclusief btw. De motor hoeft bij aanvang van de Financial Lease niet nieuw te zijn. Het is dus ook mogelijk een jong gebruikte motor aan te schaffen. Voor de meeste merken geldt bij aanvang van de leaseovereenkomst dat de motor niet ouder mag zijn dan 5 jaar. Hierdoor is het nog mogelijk een looptijd van 60 maanden in de leaseovereenkomst op te nemen. 

Harley-Davidson en de uitzondering

Een uitzondering op de maximale leeftijd van 5 jaar van de motor bij aanvang van de leaseovereenkomst is Harley-Davidson. De motoren van Harley-Davidson hebben na verloop van tijd een vastere restwaarde dan alle andere motormerken (volgens de meeste financieringsmaatschappijen). Hierdoor is het zelfs mogelijk een motor van 15 jaar of ouder in Financial Lease op te nemen. Een voorwaarde is vaak dat er een officieel taxatierapport getoond dient te worden aan de financieringsmaatschappij waarin de waarde van de motor wordt weergegeven.

Voordelen van een motor op de zaak

Naast dat het rijden op een motor heerlijk is en het veelal voorkomt dat je achter aansluit in de file en te laat komt op je werk of bij afspraken zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Het leasen van een motor op de zaak kent vele voordelen voor een ondernemer. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Vaste maandelijkse leasetermijn gedurende de looptijd (rente en afschrijving).
  • Geen kilometer beperking.
  • GEEN BIJTELLING.
  • Fiscaal voordeel: rente en investeringsaftrek mogelijk.
  • Je bent economisch eigenaar, de motor staat op de bedrijfsbalans.
  • Je hebt recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs van het voertuig.